• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα δυσλειτουργεί και αντιδρά εσφαλμένα παράγοντας αντισώματα σε εξωτερικά ερεθίσματα που δεν αναγνωρίζει και τα θεωρεί ξένα προς τον οργανισμό προκειμένου να τον προστατέψει όπως για παράδειγμα η γύρη, η τοξίνη στο κεντρί της μέλισσας, το τρίχωμα των ζώων κλπ. Μπορεί επίσης να στραφεί εναντίον τροφών και συστατικών τροφών οπότε δημιουργούνται οι τροφικές αλλεργίες. 

Η εφαρμογή της Διατροφικής θεραπείας σε συνδυασμό με την ιατρική παρακολούθηση και τυχόν φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βελτιώσει αισθητά τα συμπτώματα καθώς και τυχόνπαρενέργειες των φαρμάκων.

 Πιθανές αιτίες που διερευνούμε:

  •  Εντερική δυσβίωση, έντερο με διαρροές
  •  Υψηλό φορτίο στρες, αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης 
  •  Τροφικές αλλεργίες ή κρυφές δυσανεξίες
  •  Φτωχή διατροφή, έτοιμα φαγητά, πικάντικα, τηγανητά, πολλά λιπαρά και/ή κεκορεσμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα
  •  Έλλειψη πεπτικών ενζύμων, υδροχλωρικού οξέος
  •  Αυξημένη κατανάλωση σε διεγερτικές κι εθιστικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων του καφέ, των αναψυκτικών, κάπνισμα, αλκοόλ κλπ
  •  Έκθεση σε βαρέα μέταλλα πχ μόλυβδος από σωλήνες ύδρευσης, υδράργυρος από οδοντικά αμαλγάματα, περιβαλλοντικές τοξίνες, οικιακά χημικά κλπ 
  •  Δυσλειτουργία των αποτοξινωτικών μηχανισμών

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Ξεκινάμε με την αναζήτηση των αιτιών εκδήλωσης αλλεργιών και δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού. Γίνεται η καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας και των διατροφικών συνηθειών ενώ συστήνονται ειδικές εξετάσεις Λειτουργικού ή μεταβολικού τύπου που θα μας δείξουν τυχόν δυσλειτουργίες του γαστρεντερικού συστήματος και των αντιοξειδωτικών μηχανισμών, αντισώματα του βλεννογόνου, οξειδωτικό φορτίο, διερευνούμε τυχόν ύπαρξη βαρέων μετάλλων κι άλλων τοξικών ουσιών, πιθανές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων, τυχόν κρυφές τροφικές δυσανεξίες μεταξύ άλλων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Μετά τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η σύσταση της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής, χαλάρωσης και άσκησης. Συνιστάμε την μείωση κατανάλωσης καφέ, αλκοόλ, γλυκών κι επεξεργασμένων υδατανθράκων ενώ εντάσσουμε περισσότερες φυσικές τροφές στο Διατροφικό Πλάνο. Επίσης επιλέγονται θρεπτικά σε μορφή ειδικών τύπων συμπληρωμάτων που εμπεριέχουν αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες όπως βιτ C, D, E, Β3, ασβέστιο, ψευδάργυρο, απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω3, 6 σε κατάλληλη δοσολογία, φυσικά πεπτικά ένζυμα και προβιοτικά μεγάλης ισχύος κι επιλεγμένων φυλών. Βοτανικά σκευάσματα που μπορεί επίσης να βοηθήσουν εξετάζονται λεπτομερώς κατά περίπτωση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει