• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Αϋπνία για κάποιους σημαίνει ξυπνάω την νύχτα και μετά δεν με παίρνει ο ύπνος και γι άλλους δεν μπορώ με τίποτα να κοιμηθώ. Όπως και να έχει αυτό το βασανιστικό φαινόμενο εμφανίζεται λόγω διαταραχής του νευρικού συστήματος λόγω κακής διατροφής ή απώλειας θρεπτικών εξαιτίας άγχους και κακής ψυχικής κατάστασης. Πίσω από την αϋπνία πολλές φορές κρύβονται η κατάθλιψη,  κρίσεις πανικού, αγχώδης διαταραχή κι άλλες ψυχικές διαταραχές.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Ανακαλύπτοντας τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση της αϋπνίας έχουμε κάνει ήδη ένα πολύ σημαντικό βήμα. Για τον σκοπό αυτό γίνεται καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας του ατόμου καθώς και σύσταση διεξαγωγής ειδικών αναίμακτων εξετάσεων Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες σε βαθύ επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας όπως στην περίπτωση υπογλυκαιμίας, μειψμένων επιπέδων μελατονίνης, ελλείψεις θρεπτικών όπως φολικό οξύ μεταξύ άλλων

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Αφού γίνουν οι απαραίτητες διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο κι ασβέστιο και βιταμίνη Β6 που έχουν κατά κάποιο τρόπο ηρεμιστική δράση.  Τα ειδικά συμπληρώματα διατροφής μελετώνται σε σχέση με τις ειδικές ανάγκες του ατόμου και γίνονται  προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Αφού ελέγξουμε τυχόν τροφικές δυσανεξίες κι αλλεργίες εντάσσουμε συστηματικά τροφές στο Διατροφικό Πλάνο που βοηθούν όπως  για παράδειγμα όσπρια, θαλασσινά, αυγό, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι, καθώς και επιλεγμένα αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες μεταξύ άλλων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει