• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Θυρεοειδής ο θαυμαστός αδένας ρυθμιστής που ελέγχει τον ρυθμό του μεταβολισμού μας και λειτουργεί όπως όταν πατάμε το πετάλι του γκάζι στο αυτοκίνητο. Ανάλογα με την ένταση που το πατάμε αναπτύσσεται και η ταχύτητα του αυτοκινήτου σκεφτείτε τώρα στην θέση του γκαζιού ο οργανισμός ‘πατά’ τον θυρεοειδή μας αδένα για να δώσει κατάλληλες εντολές λειτουργίας των οργάνων μας κι όλων των μηχανισμών στο σώμα μας ανάλογα με τις ανάγκες.

Υπερθυρεοειδισμός

Σ’ αυτήν την κατάσταση ο θυρεοειδής λειτουργεί παραπάνω από το φυσιολογικό σαν να πατάμε γκάζι πολύ παραπάνω για κάποιο λόγο. Συμπτώματα μπορεί να είναι μεταξύ άλλων:

  • Εκνευρισμός, ανησυχία, λιγότερα κιλά, γρήγοροι παλμοί κι ασταθείς, δυσκολία στον ύπνο, πολύ ενέργεια

Υποθυρεοειδισμός

Εδώ ο θυρεοειδής υπολειτουργεί δηλαδή λειτουργεί  λιγότερο από το φυσιολογικό σαν να πατάμε γκάζι ελάχιστα και δεν μπορεί το αυτοκίνητο να πάει ομαλά. Μερικά σχετικά συμπτώματα είναι:

  • Αδυναμία, οκνηρία, δυσκοιλιότητα, ξηρή επιδερμίδα, πρησμένο πρόσωπο, κατάθλιψη, παραπάνω κιλά, αυξημένη χοληστερόλη, βαριά περίοδος στις γυναίκες

Αυτοάνοσα νοσήματα θυρεοειδή

Ο οργανισμός μας παράγει αντισώματα κατά του θυρεοειδή γιατί δεν τον αναγνωρίζει και τον θεωρεί εισβολέα! Παράδειγμα η ασθένεια Hashimoto’s. Η διεθνής έρευνα δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τροφικές δυσανεξίες και η διαταραχή του ανοσοποιητικού που μπορεί να προκαλέσει οδηγεί σε αυτοάνοσα θυρεοειδή.

Δεν χάνει όμως τυχαία τον ρυθμό του ο θυρεοειδής και πότε πατάμε το γκάζι δυνατά  και πότε σαν να μην έχουμε δύναμη καθόλου, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που το προκαλούν όπως:

  • Το συνεχές άγχος, η ανησυχία και οι διεγερτικές ουσίες που χρησιμοποιούμε για να ανταπεξέλθουμε όπως η καφεΐνη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά μεταξύ άλλων προκαλούν στην αρχή υπερλειτουργία των επινεφριδίων του ενδοκρινολογικού συστήματος άρα και του θυρεοειδή που είναι εξάρτημά του.
  • Το φορτίο τοξικότητας που έχουμε συσσωρεύσει στο σώμα μας όπως βαρέα μέταλλα σε πολλά βιομηχανικά προιόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα πρόσθετα γεύσης, τα συντηρητικά και οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία τροφίμων, τα πλαστικά ευρείας χρήσης.
  • Η κληρονομικότητα, η έλλειψη ιωδίου, οι μικροβιακές μολύνσεις είναι μερικοί ακόμη πιθανοί παράγοντες  πρόκλησης διαταραχών του θυρεοειδή.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Επειδή η λειτουργία του θυρεοειδή εξαρτάται άμεσα από την λειτουργία των επινεφριδίων και της υπόφυσης, υποστηρίζουμε θρεπτικά και τους τρεις αδένες. Επειδή όμως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός στην διάρκεια της ατομική σας συνεδρία εξετάζουμε τις δικές σας ατομικές ανάγκες αναλύοντας τις αιτίες που προκάλεσαν την διαταραχή του θυρεοειδή. Κάποια θέματα που μπορεί να εμπλέκονται διερευνώνται μέσω ειδικών τεστ Λειτουργικού τύπου όπως για παράδειγμα η υγεία της χλωρίδας του εντέρου, οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού, το φορτίο τοξικότητας, η ικανότητα αντιοξείδωσης του οργανισμού μας. Κατά την διάρκεια της ατομικής σας συνεδρίας καταγράφεται το πλήρες ιστορικό υγείας καθώς και οι διατροφικές κι άλλες συνήθειες ώστε να συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Αφού ολοκληρωθούν οι διαγνωστικές εκτιμήσεις  προχωράμε στην κατάρτιση της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής που αποτελείται από το Διατροφικό Πλάνο  και ειδικά συμπληρώματα διατροφής με στόχο την επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας των αδένων και συστημάτων που εμπλέκονται ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά ο θυρεοειδής και η ζωή σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει