• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Η μέση ηλικία της φυσιολογικής εμμηνόπαυσης είναι 51 ετών με ή χωρίς ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως εξάψεις, διαταραχές διάθεσης, εφιδρώσεις, πονοκέφαλοι, αϋπνία, ακράτεια, ξηρότητα, ρευματισμοί, αδυναμία, τριχοφυΐα στο πρόσωπο μεταξύ άλλων.

Στην εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη οι κύριες γυναικείες ορμόνες πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα χρόνια της αναπαραγωγής.  Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τα οποία η κάθε γυναίκα θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά πριν αποφασίσει αν θα την ακολουθήσει ή όχι.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Αρχικά ο στόχος μας είναι η εξομάλυνση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων και βέβαια ακολουθεί η υποστήριξη της υγείας των οστών, του καρδιαγγειακού καθώς και την καλή ψυχική διάθεση. Η ορθή διατροφή βοηθά πάρα πολύ σε όλα τα  παραπάνω κι ανακουφίζει την γυναίκα σε όλα τα επίπεδα. Οι βιταμίνες C και Ε, τα βιοφλαβονοειδή και η γ- ορυζανόλη φαίνεται να βοηθούν στην ανακούφιση από εξάψεις ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. τα Ω3, Ω6 λιπαρά, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσουν την ορμονική ισορροπία. Στην διεθνή κλινική έρευνα φαίνεται συγκεκριμένα βότανα να έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες.

Στο εξατομικευμένο Διατροφικό Πλάνο   εντάσσουμε φυσικές τροφές αποφεύγοντας τα έτοιμα φαγητά, την ζάχαρη, τα γλυκά καθώς και τον καφέ ενώ προτιμάμε λιγότερη κατανάλωση κρέατος κι αύξηση σε όσπρια, φυσικούς ξηρούς καρπούς, μήλα, καρότα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, σπανάκι, λιναρόσπορο μεταξύ άλλων. Η σωματική άσκηση είναι πολύ ευεργετική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει