• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Πολλοί παράγοντες πρόκλησης της κατάθλιψης σχετίζονται με την διατροφή και μάλιστα  την ελλιπή θρέψη που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές εγκεφαλικών λειτουργιών,  ψυχικές διαταραχές , φτωχή μνήμη και κακή φυσική κατάσταση.

Μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση κατάθλιψης κι άλλων διαταραχών του νευρικού συστήματος  και διερευνώνται στο Nutritional Therapy Athens Clinic είναι :

  • Διαταραχές του σακχάρου του αίματος
  • Τροφικές δυσανεξίες
  • Εξάντληση των επινεφριδίων λόγω στρες πχ άγχος, τραυματισμός, πένθος, αγωνία, χωρισμός, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, χρήση κομπιούτερ ως επίσης η αυξημένη κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών κι άλλων διεγερτικών ουσιών
  • Αλλεργίες
  • Έλλειψη απαραίτητων λιπαρών οξέων
  • Ελλιπής μεθυλίωση
  • Διαταραχές νευροδιαβιβαστών λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών όπως βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων,  πρωτεΐνης
  • Τοξικότητα

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Διερευνούμε τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση της κατάθλιψης ώστε να παρέμβουμε ουσιαστικά. Για τον σκοπό αυτό γίνεται καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας του ατόμου καθώς και σύσταση διεξαγωγής ειδικών εξετάσεων Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες σε επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας όπως της λειτουργίας του θυρεοειδή, του γαστρεντερικού, των αποτοξινωτικών μηχανισμών μεταξύ άλλων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Μετά τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Δεν ακολουθούμε την ίδια αντιμετώπιση για όλους γιατί οι αιτίες εκδήλωσης καθώς και οι ανάγκες είναι διαφορετικές για τον καθένα όπως είναι το αποτύπωμά του. Επαναφέρουμε τις οργανικές ισορροπίες ενώ παράλληλα διαμορφώνουμε μαζί κάποιες αλλαγές στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας εφαρμόζοντας τεχνικές προσωπικής ενδυνάμωσης, coaching για βέλτιστα αποτελέσματα. Νοιώστε καλά η χαρά της ζωής είναι δικαίωμα σας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει