• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση χωρίς συμπτώματα μέχρι να έρθει μια πολύ επώδυνη οσφυαλγία με πόνους στην πλάτη ή απρόσμενο κάταγμα μηρού ή σπόνδυλου ή πλευρού με ευκολία λόγω απώλειας της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών.

Πιθανές αιτίες που διερευνούμε

  •  Κληρονομικότητα
  •  Ορμονικοί παράγοντες όπως η εμμηνόπαυση που επηρεάζουν την παραθορμόνη και την καλσιτονίνη ορμόνες του θυρεοειδή και παραθυρεοειδή καθώς και τα μειωμένα οιστρογόνα που όλες μαζί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ρυθμίζοντας την συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα, την δράση της βιτ D και κατ επέκταση την διαδικασία ανανέωσης και διατήρησης των οστών.
  • Έλλειψη υδροχλωρικού οξέος του στομάχου που μπορεί να επέλθει μετά από μακροχρόνια χρήση αντιόξινων.
  • Διατροφή πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη, αλάτι, ζάχαρη, καφέ, αναψυκτικά  και φτωχή σε φρούτα και λαχανικά δημιουργεί όξινο περιβάλλον που επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό των οστών.
  • Ασθένειες των νεφρών κι επινεφριδίων, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκολίωση, διαβήτης, έλλειψη βιτ D, διαταραχές θυρεοειδή ή παραθυρεοειδή, διαταραχές λήψης τροφής, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης
  • Φαρμακολογία

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Κύριο θέμα για εμάς είναι η ανακάλυψη της αιτίας της οστεοπόρωσης. Γίνεται η καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας και συστήνονται ειδικές εξετάσεις  Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες σε  επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας ολόκληρου του ορμονικού συστήματος, του γαστρεντερικού, των νεφρών κι επινεφριδίων, πιθανές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων μεταξύ άλλων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθούν η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής και ειδικής άσκησης. Εντάσσουμε τροφές στο Διατροφικό Πλάνο που βοηθούν. Επιλεγμένα μέταλλα σε φυσικές κι άμεσα απορροφήσιμες ενώσεις ασβεστίου, μαγνησίου, βορίου και βιταμίνες όπως βιτD3, Κ μεταξύ άλλων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει