• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Είναι χρόνια νόσος με αργή πρόοδο εξέλιξης προσβάλλοντας κυρίως ηλικιωμένους. Το ακριβές αίτιο δεν είναι ακόμη γνωστό πολλοί όμως παράγοντες μπορεί να επιδρούν στην εξέλιξη της ασθένειας όπως:

 Κληρονομικοί παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών ασετυλ-χολίνη και ντοπαμίνη που καταλήγουν στο χάσιμο του μυϊκού τόνου.

Οι νευροτοξίνες όπως το αλκοόλ, τα διαλυτικά πχ το ασετόν, ο νέφτης,  οι περιβαλλοντικοί ρύποι πχ μόλυβδος, υδράργυρος, αλουμίνιο, κάποια φυτοφάρμακα,  αλλά και τοξίνες που παράγονται από μικρόβια όπως του τέτανου, της αλλαντίασης φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου σε κάποιες των περιπτώσεων. Κλινικές έρευνες έδειξαν υψηλά επίπεδα μαγγανίου σε άτομα με συμπτώματα της νόσου καθώς και υψηλά αποθεματικά σιδήρου σε ασθενείς.

 Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα γλουταθειόνης με αποτέλεσμα υψηλό οξειδωτικό στρες στον οργανισμό.

 Η χαμηλή αποτοξινωτική ικανότητα μπορεί να υποθάλπει χρόνιες νευρολογικές παθήσεις.

 Η φτωχή διατροφή καθώς και διατροφή αυξημένη σε κατανάλωση κρέατος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Ξεκινώντας λοιπόν να ανακαλύψουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν  την εκδήλωση της νόσου καταγράφουμε το πλήρες ιστορικό υγείας και είναι πιθανόν να συσταθούν ειδικές εξετάσεις  Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες των αποτοξινωτικών μηχ/σμών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, του γαστρεντερικού, της αντιοξειδωτικής ικανότητας, πιθανές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων καθώς και τυχόν ύπαρξη βαρέων μετάλλων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Ακολουθούν η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Ανάλογα με την δοσολογία των φαρμάκων που παίρνει ήδη ο ασθενής επιλέγουμε κατάλληλες τροφές και καθορίζουμε τις ακριβείς ώρες λήψης τους. Επιλεγμένα αμινοξέα όπως η φαινυλαλανίνη, το Q10, βιταμίνες όπως βιτC, βιτB2, Β12, φολικό, αντιοξειδωτικά, φωσφολιπίδια, βότανα μεταξύ άλλων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει