• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Η παλινδρόμηση  μπορεί να είναι επώδυνες, ασυντόνιστες κι ακανόνιστες συσπάσεις του οισοφάγου δηλαδή του σωλήνα που ενώνει το στόμα με το στομάχι. Ο οισοφάγος φυσιολογικά πάλλεται συντονισμένα για να μεταφέρει τις τροφές στο στομάχι. Υπάρχουν δυο τύποι παλινδρόμησης, στον ένα οι συσπάσεις είναι ακανόνιστες κι ασυντόνιστες σφίγγοντας τους μύες του οισοφάγου με αποτέλεσμα να μένουν οι τροφές εκεί και στον άλλο τύπο οι συσπάσεις και το σφίξιμο είναι πολύ δυνατά κι επώδυνα όμως το φαγητό περνά στο στομάχι. Μπορεί να συνυπάρχουν κι οι δυο τύποι. Στα συμπτώματα μπορεί να συγκαταλέγονται δυσκολία στην κατάποση τροφών και υγρών, αντανακλαστικοί πόνοι στο στήθος, λαιμό,  χέρι. Επίσης τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται στην νόσο GERD (ΓΟΠΝ ή Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) ή στην νόσο Αχαλασία νευρολογικού τύπου. ΟΙ κρίσεις πανικού μπορεί να επιφέρουν παρόμοια συμπτώματα.

Πιθανές αιτίες που διερευνούμε:

  • Ύπαρξη διαφραγματοκοίλης
  • Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
  • Τροφικές αλλεργίες ή κρυφές δυσανεξίες
  • Υποθυρεοειδισμός
  • Έντονο στρες
  • Φαρμακολογία
  • Χαμηλό υδροχλωρικό οξύ στομάχου
  • Ανάπτυξη μύκητα Κάντιντα (Candida )

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Κύριο θέμα για εμάς είναι η ανακάλυψη της αιτίας της παλινδρόμησης. Ξεκινάμε με την καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας  και συστήνονται ειδικές εξετάσεις  Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν τυχόν δυσλειτουργίες του ορμονικού συστήματος και του θυρεοειδή ,του γαστρεντερικού, του ανοσοποιητικού, πιθανές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων, τυχόν κρυφές τροφικές δυσανεξίες μεταξύ άλλων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθούν η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής και ελαφριάς ενδεικνυόμενης γυμναστικής αποφεύγοντας παράλληλα τις άσχημες συνήθειες όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Εντάσσουμε περισσότερες φυσικές τροφές στο Διατροφικό Πλάνο αποφεύγοντας αυτές που επιδεινώνουν την κατάσταση. Επιλεγμένα αμινοξέα για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος, μέταλλα και βιταμίνες όπως βιτΑ, Β12, φυσικά ένζυμα και βότανα μεταξύ άλλων. Υποστηρίζουμε την πέψη κι αφομοίωση με φυσικά συστατικά όπως η υδροχλωρική βεταϊνη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει