• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Πολύς κόσμος πάσχει από πονοκέφαλους και ημικρανίες και μάλιστα οι γυναίκες  πολύ περισσότερο από τους άνδρες.

Οι αιτίες πολλές και μεταξύ αυτών οι παρακάτω:

  • Τροφικές Αλλεργίες ή δυσανεξίες. Αυτές μπορεί να προκαλέσουν πολλά συμπτώματα καθώς και πονοκέφαλους.
  • Η κακή ισορροπία του σακχάρου του αίματος. Είναι γνωστό και απολύτως κατανοητό ότι η ορθή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος.
  • Οι διαταραχές των γενετήσιων  ορμονών στις γυναίκες. Για πολλές γυναίκες οι πονοκέφαλοι πυροδοτούνται από τις διακυμάνσεις των οιστρογόνων κατά την διάρκεια του κύκλου της έμμηνου ρύσης ή κατά την εμμηνόπαυση.
  • Διαταραχές των αμινοξέων ή αμινών δυο κατηγορίες θρεπτικών συστατικών των τροφών που όμως μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
  • Διαταραχές των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Οι διαταραχές αυτές επηρεάζουν την παραγωγή των προσταγλαδινών ουσιών υπεύθυνων για την δημιουργία φλεγμονώδους κατάστασης στον οργανισμό και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση πονοκεφάλων.
  • Τοξικό φορτίο. Η εκδήλωση πονοκεφάλων μπορεί να οφείλεται στην έκθεσή μας σε βαρέα μέταλλα πχ υδράργυρο σε οδοντικά σφραγίσματα, αλουμίνιο μεταξύ άλλων καθώς και χημικά όπως καθαριστικά σπιτιού, συντηρητικά και χρωστικές τροφίμων και η μεγάλη λίστα συνεχίζεται…
  • Χρόνιες ελλείψεις βιταμινών, μετάλλων κι άλλων θρεπτικών.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Η ανακάλυψη της αιτίας των πονοκεφάλων φαίνεται να είναι το κλειδί. Για τον σκοπό αυτό γίνεται καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας του ατόμου καθώς και σύσταση διεξαγωγής ειδικών εξετάσεων Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες σε πολύ βαθύ επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας όπως η διερεύνηση της συγκέντρωσης των αμινών στο αίμα, κρθφές τροφικές δυσανεξίες, η δυσβίωση του εντέρου, παλιότερο τραύμα μεταξύ άλλων. 

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Μετά τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Επαναφέρουμε τις ισορροπίες  για να ανακουφιστείτε από τους πονοκέφαλους και τις ημικρανίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει