• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Προεμμηνορυσσιακό σύνδρομο  PMS

Το προεμμηνορυσσιακό σύνδρομο είναι ένα σύμπλεγμα συμπτωμάτων συνήθως μια εβδομάδα προ της εμφάνισης της έμμηνου ρύσης όπως φούσκωμα, κούραση, κατάθλιψη,  εκνευρισμός, ευαισθησία στους μαστούς, πονοκέφαλοι μεταξύ άλλων.

 3 οι κύριες αιτίες: 

  •  Κυριαρχία οιστρογόνων κι έλλειψη προγεστερόνης
  •  Κακή ισορροπία σακχάρου στο αίμα με διάθεση για γλυκά και άλλα διεγερτικά πχ καφές, αναψυκτικά κλπ
  •  Έλλειψη σε απαραίτητα λιπαρά Ω3, βιταμίνη Β6, Ψευδάργυρο, Μαγνήσιο που όλα μαζί βοηθούν στην παραγωγή προσταγλανδινών που με την σειρά τους ισορροπούν τις ορμόνες μας.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Κύριο θέμα είναι η ανακάλυψη της αιτίας ή των αιτιών του προεμμηνορυσσιακού συνδρόμου ώστε να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν η ορμονική ισορροπία. Για τον σκοπό αυτό γίνεται καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας του ατόμου καθώς και σύσταση διεξαγωγής ειδικών εξετάσεων Λειτουργικού τύπου που θα μας δείξουν δυσλειτουργίες σε πολύ βαθύ επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας. Ενδείκνυται και η εξέταση με δείγμα σάλιου σε 24ώρη βάση στο σπίτι ώστε να διαπιστωθεί με εύκολο κι απλό τρόπο ο σημαντικός για την γενικότερη κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας παράγοντας που ονομάζεται κυριαρχία των οιστρογόνων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Μετά τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Εντάσσουμε συστηματικά στο Διατροφικό Πλάνο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για παράδειγμα όσπρια, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι σπασμένοι, ολικής άλεσης σε συγκεκριμένη ποσότητα, Ω3 λιπαρά οξέα καθώς και επιλεγμένα αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες μεταξύ άλλων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει