• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Τα θέματα που μας απασχολούν για την υγεία των μαλλιών μας μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά  όπως για παράδειγμα τα πολύ λιπαρά ή ξηρά μαλλιά μέχρι το ενοχλητικό πρόωρο χάσιμο, όλα όμως συνδέονται με οργανικές αιτίες και σίγουρα με την διατροφή μας.

Πιθανές αιτίες

  • Λιπαρά μαλλιά πιθανή έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β
  • Ξηρά ή πολύ λεπτά μαλλιά πιθανή έλλειψη απαραίτητων λιπαρών οξέων Ω3, Ω6
  • Λίγα μαλλιά ή άτονα πιθανή έλλειψη ψευδαργύρου
  • Τριχόπτωση πιθανά λόγω κακής ή μη ποιοτικής διατροφής  όπου πολλές φορές παρατηρείται έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β1, βιταμίνης C, ή Λυσίνης.
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Διαταραχές γαστρεντερικού συστήματος

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει

Θα ανακαλύψουμε πρώτα την αιτία του προβλήματος ώστε να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση των μαλλιών σας . Ξεκινώντας με την καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας καθώς και την σύσταση ειδικών κι αναίμακτων εξετάσεων στο σπίτι σας ώστε να προχωρήσουμε στην ανακάλυψη των δυσλειτουργιών κυτταρικό επίπεδο καθώς και τυχόν ορμονικών διαταραχών που μπορεί να παραμένουν κρυφές στις εξετάσεις αίματος.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική

Μετά τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθεί η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής. Εντάσσουμε συστηματικά στο Διατροφικό Πλάνο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για παράδειγμα όσπρια, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι σπασμένοι, ολικής άλεσης ,Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα καθώς και επιλεγμένα αμινοξέα σε ισορροπία, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και ψευδάργυρο και βιταμίνες μεταξύ άλλων. Αύξηση κατανάλωσης νερού καθώς και αποφυγή διεγερτικών ουσιών πχ καφές, ζαχαρώδη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει