• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Τα σπουδαία νέα είναι ότι σε πλείστες των περιπτώσεων μπορεί να αντιστραφεί.
Ο θυρεοειδής αδένας μας λειτουργεί όπως ένας κεντρικός αισθητήρας μεγάλης σπουδαιότητας αφού επιτελεί το κέντρο που λαμβάνει όλο το 24ωρο ανελλιπώς πληροφορίες για κάθε τι που συμβαίνει στον οργανισμό μας.Λαμβάνοντας τις πληροφορίες φροντίζει αμέσως να μας παρέχει τα θρεπτικά, τις ορμόνες, τους νευροδιαβιβαστές και όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε ανεμπόδιστα.
Με απλά λόγια αν για παράδειγμα κάνει κρύο ή κάνουμε γυμναστική ή πιεστούμε, η υπόφυση στέλνει σήμα στον θυρεοειδή μέσω της TSH (θυρεοτρόπος) και αυτός παράγει TBG (θυρεογλοβουλίνη) ενώ παράλληλα ενεργοποιεί το ένζυμο ΤΡΟ (θυρεοειδική υπεροξειδάση) το οποίο βοηθά την αλληλεπίδραση των TBG, ιωδίου και υπεροξειδίου προκειμένου να παραχθούν οι Τ4, Τ3 με την δεύτερη να ονομάζεται ενεργή αφού είναι η μοναδική ορμόνη του θυρεοειδή που μπορεί να εισέλθει στα κύτταρά μας και να δράσει!

 • Το ξέρατε ότι η παραγωγή της ενεργής μορφής Τ3 εξαρτάται επίσης από την καλή λειτουργία του συκωτιού και του εντέρου καθώς και της χλωρίδας μας; 

Γιατί στα αυτοάνοσα νοσήματα έχουμε αυξημένα αντισώματα και στο Hashimoto’s μάλιστα επιτίθονται στον θυρεοειδή όπως συχνά συμβαίνει με τα αντισώματα ΤΡΟ;                        

Ο οργανισμός μας πράττει πολύ σοφά παράγοντας αντισώματα για να καταστρέψει τους ιστούς που ανακαλύπτει στο σώμα μας που δεν είναι σε καλή κατάσταση ή είναι παλιοί και μη λειτουργικοί, προκειμένου να τους ξεφορτωθούμε και στην θέση τους να δημιουργηθούν νέοι και χρήσιμοι. Αυτό μπορεί να συμβεί στην καρδιά, στον εγκέφαλο στις αρθρώσεις, στο δέρμα, στο έντερο, και σε πολλά άλλα μέρη του σώματος όπου μπορεί να εμφανιστούν αυτοάνοσα νοσήματα.Στην περίπτωση του Hashimoto’s τα αντισώματα χτυπούν ένα ήδη σοβαρά τραυματισμένο θυρεοειδή που φλεγμαίνει από διάφορες αιτίες όπως η γλουτένη που ίσως είναι η πιο δημοφιλής.

Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει


Ανακαλύπτουμε τις αιτίες πρόκλησης αυτοάνοσων νοσημάτων & Hashimoto’s όπως:

 • Κακή ισορροπία του σακχάρου.                                                                                                                 
 • Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.                                                                                                                    
 • Χαμηλά επίπεδα γλουταθειόνης, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά της ασπίδας προστασίας μας.                                                                                                                            
 • Υψηλά επίπεδα οξείδωσης σε συνδυασμό με χαμηλή μιτοχονδριακή λειτουργικότητα επιφέροντας αύξηση των ελευθέρων ριζών και επιπτώσεις στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.                                                                                                   
 • Υψηλά επίπεδα οιστρογόνων με σοβαρές επιπτώσεις στον θυρεοειδή και γενικότερα στον οργανισμό.                                                                                                                           
 • Εντερική δυσβίωση, έντερο με διαρροές, τροφικές δυσανεξίες.                                                        
 • Ύπαρξη ελικοβακτηριδίου του πυλωρού έστω και σε λανθάνουσα μορφή.                                                                                             
 • Κακή ισορροπία Ω3:Ω6 με αυξημένα τα επίπεδα των Ω6 που θεωρούνται πρόδρομοι της φλεγμονώδους κατάστασης.                                                                                                                                     
 • Αυξημένα επίπεδα περιβαλλοντικών τοξινών, ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και  παθογόνων μικροβίων που δεν εντοπίζονται από τις κλασσικές εξετάσεις.                                                                                              
 • Υψηλό στρες, λάθος τρόπος αναπνοής, κακός ύπνος.                                                                          
 • Προβλήματα στον πολύ σημαντικό μηχανισμό της μεθυλίωσης που ορίζει πλείστες λειτουργίες όπως αυτήν του ανοσοποιητικού, της αποτοξίνωσης ακόμη και την ενεργοποίηση ανεπιθύμητων γονιδιακών θεμάτων.

Καθώς κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, οι δείκτες των κλασσικών εξετάσεων θυρεοειδή μπορεί να μην δείχνουν συμβατοί με Hashimoto’s ή η TSH να βρίσκεται στα φυσιολογικά, όμως εμείς θα φροντίσουμε να διερευνήσουμε περαιτέρω εφαρμόζοντας ειδικές εξετάσεις όπου κρίνεται σκόπιμο για να βρούμε τις πραγματικές αιτίες. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας σας καταγράφεται το πλήρες ιστορικό υγείας και συνεκτιμώνται όλα τα κλινικά στοιχεία για να προβούμε στην αποτελεσματική υποστήριξη της λειτουργίας του αδένα και όλων των εμπλεκόμενων οργανικών συστημάτων.

Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική


Αφού ολοκληρωθούν οι διαγνωστικές εκτιμήσεις  προχωράμε στην κατάρτιση της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής που αποτελείται από το Διατροφικό Πλάνο  και ειδικά συμπληρώματα διατροφής με στόχο την επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας των αδένων και συστημάτων που εμπλέκονται ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά ο θυρεοειδής και η ζωή σας. Μαζί μας θα μάθετε πώς να αντιστρέψετε την εικόνα της κακής υγείας αλλά και πώς να διατηρήσετε τα καλά αποτελέσματα.
 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-6030522 / 6974851119 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει