• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Lyme disease

Η ασθένεια Lyme είναι χρόνια νόσος που προκαλείται από την αντίδραση του ανοσοποιητικού για να προστατέψει τον οργανισμό από κάποια είδη του βακτηρίου Borrrelia sp., γνωστή μολυσματική σπειροχαίτη. Μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν σχεδόν άγνωστη στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και αναφέρεται ότι εντοπιζόταν στην Βόρεια Αμερική και Ασία ωστόσο η παγκοσμιοποίηση, η άνοδος της θερμοκρασίας και η ευκολία των τα ταξιδιών σε όλο τον κόσμο την έφεραν στο προσκήνιο. Η έλλειψη πληροφόρησης και γνώσης από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας σε συνδυασμό με την έλλειψη των κατάλληλων διαγνωστικών εξετάσεων στην χώρα μας ίσως αποτελεί και τον κυριότερο λόγο που πολλοί άνθρωποι ενώ υποφέρουν από διάφορα συμπτώματα της χρόνιας μορφής της νόσου και μάλιστα πολύ βασανιστικά, δεν τυγχάνουν διάγνωσης και πολλές φορές καταλήγουν με αντικαταθλιπτικά και απομονωμένοι.

Μερικά είδη ακάρεων (τσιμπουριών) φαίνεται ότι μεταφέρουν το βακτήριο στον άνθρωπο ίσως και τρωκτικών, άγριων πουλιών, εντόμων μεταξύ άλλων που διερευνώνται συνεχώς. Πολλές φορές συνοδεύεται και από άλλα παράσιτα και παθογόνα κάνοντας ακόμη πιο πολύπλοκη την κατάσταση καθώς και την αντιμετώπιση.
--Συνήθη συμπτώματα σε αρχικό στάδιο μόλυνσης
Συμπτώματα ίωσης όπως βήχα, φτερνίσματα, ρινική συμφόρηση
Πονοκέφαλοι, ημικρανίες
Έντονη κόπωση, αδυναμία
Εξανθήματα
Κοκκίνισμα των λοβών των αυτιών
Πόνοι στους μυς τα αρθρώσεις ακόμη και στα κόκκαλα
Πάρεση προσώπου, βλεφάρων, άκρες στόματος
Φλεγμονή και πόνος στο στήθος, πλευρά
ΠΡΟΣΟΧΗ ίσως και κανένα σύμπτωμα αρχικά.
--Συνήθη συμπτώματα με την πάροδο του χρόνου (χρόνια νόσος)
Αρθρίτιδα
Έντονοι πονοκέφαλοι, ημικρανίες, ακαμψία του αυχένα
Εξανθήματα σε όλο το σώμα
Ναυτία, ζαλάδες, δυσκολία στην αναπνοή
Νευροπάθεια, συμπτώματα νευροπάθειας, μηρμήγκιασμα, κακή κυκλοφορία ποδιών
Προβλήματα βραχείας μνήμης
Πώς το Nutritional Therapy Athens Clinic μπορεί να βοηθήσει
Κύριο θέμα για εμάς είναι η πρωταρχικά η ανακάλυψη της νόσου. Γίνεται η καταγραφή του πλήρους ιστορικού υγείας  και συστήνονται ειδικές εξετάσεις σε εξειδικευμένα εργαστήρια προκειμένου να εντοπισθεί ο βαθμός μολύνσεων και επιμολύνσεων.  
Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική
Τις διαγνωστικές εκτιμήσεις ακολουθούν η ανάπτυξη της εξατομικευμένης Διατροφικής στρατηγικής συμπεριλαμβανομένων των ειδικών παραγόντων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού για την αντιμετώπιση των παθογόνων, των κυτταρικών λειτουργιών, μείωση της φλεγμονής του σώματος καθώς και προτάσεις για έναν ορθό τρόπο ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ακόλουθης φόρμας.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
captcha
Invalid Input


The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει