• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Ανοσοποιητικό σύστημα

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας & νευρολογικές διαταραχές αυτοάνοσης αιτίας μπορεί να προκληθούν από βακτηριακές μολύνσεις αυτό λένε 40 τουλάχιστον μελέτες ! Σημαντικός ο ρόλος της Διατροφικής θεραπείας. 

Επιστημονικές έρευνες όπως αναφέρει και η Multiple Sclerosis Journal συνδέουν το βακτήριο Chlamydia pneumonia με βλάβες του νευρικού συστήματος σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΜS). Ας δούμε την περίπτωση 38χρονης μητέρας που παρουσίαζε επί 18 μήνες μούδιασμα στο αριστερό της πόδι και προβλήματα όρασης. Στην μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε φλεγμονώδης κατάσταση στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του μυελού και διαγνώστηκε με αυτοάνοσο φλεγμονώδες σύνδρομο όπου το ανοσοποιητικό επιτίθεται εσφαλμένα στον μυελό και στο οπτικό νεύρο. 

Ψωρίαση. Ο ρόλος της διατροφής

Αναγνωρίστε την προκειμένου να την εξοντώσετε!

Μήπως  από καιρό τώρα έχει γίνει ανυπόφορη η κατάσταση με την πιτυρίδα σας ή με ένα σκληρό σημείο στο αγκώνα που όλο ξεφλουδίζει ή στους κόμπους των δακτύλων ή στα γόνατα ή …μπορώ να αναφέρω πολλά σημεία του σώματος που χτυπά η ψωρίαση στην αρχή με ‘τρόπο’ και μετά αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά ανελέητα!

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδη δερματική πάθηση που προσβάλλει περίπου 1 στους 40 ανθρώπους φέρνοντάς την στην 1η θέση στα δερματικά προβλήματα. Όταν πρωτοεμφανίζεται δεν είναι εύκολο να την αναγνωρίσουμε όπως για παράδειγμα στο κεφάλι που την μπερδεύουμε πολλές φορές με την απλή  πιτυρίδα. Πολύ συχνό δυστυχώς και στα παιδιά.  Με τον καιρό κι αν η ψωρίαση δεν θεραπευτεί επαρκώς εξαπλώνεται και στην κυριολεξία ‘τρώει’ το δέρμα μετατρέποντάς το σε σωρούς από φολίδες με φαγούρα και πολύ απωθητική όψη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πασχόντων υποφέρουν από κατάθλιψη.

Ανοσοποιητικό: Φρουρός ή εχθρός;

Ενισχύστε τους φρουρούς της άμυνάς μας!

Πως οι φρουροί μας γίνονται εχθροί.

Ανάμεσα σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει για την σχέση του ανοσοποιητικού μας συστήματος με την διατροφή ξεχωρίζει μια πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που συσχετίζει άμεσα την διατροφή με την λειτουργία του ανοσοποιητικού.  Ο καθηγητής Charles Mackay που εργάζεται στο Ινστιτούτο Ιατρικών ερευνών  Garvan στο Σύδνεϋ διαπίστωσε την άμεση σχέση των διατροφικών ινών με την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος!Ο καθηγητής λοιπόν αυτός κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα αφού μελέτησε την σχέση της διατροφή μας με την κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού η οποία ευθύνεται για την εκδήλωση φλεγμονωδών παθήσεων δηλαδή αυτοάνοσων νοσημάτων όπως άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ερυθηματώδης λύκος, μεγαλοβλαστική αναιμία, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, φλεγμονώδες έντερο, διαβήτης Ι, ψωρίαση,  μεταξύ άλλων.

e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει