• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Απώλεια βάρους

Γλυκαιμικός Δείκτης τροφών

Ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει την ταχύτητα που ανεβαίνει το σάκχαρο του αίματος μετά την κατανάλωση τροφών. Όσο πιο υψηλός ο δείκτης τόσο πιο πολύ και απότομα ανεβαίνει το σάκχαρο κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο γιατί μας παχαίνει, επιφέρει διαταραχές της διάθεσης, φλεγμονές, εκφυλιστικές παθήσεις, χοληστερόλη και πολλά ακόμη προβλήματα υγείας μεταξύ αυτών και το αυτονόητο ... υψηλό σάχαρο.

Γλυκαιμικό Φορτίο Τροφών. Σημαντικό!

Μελετάμε και συμβουλευόμαστε τον σημαντικό Δείκτη Γλυκαιμικό Φορτίο.  Βάσει των νεότερων ερευνών ο δείκτης αυτός είναι ακόμη πιο σημαντικός από τον Γλυκαιμικό Δείκτη και δείτε γιατί: Ο Γλυκαιμικός Δείκτης δείχνει πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο ανεβάζει το σάκχαρο.

Παράγοντες που εμπλέκονται στο βάρος μας κι όχι μόνον

Η ανταμοιβή μας εφαρμόζοντας τους κανόνες της ορθής διατροφής, δηλαδή αυτής που προωθεί την υγεία μας, είναι μεγάλη και πολύπλευρη όπως περισσότερη ενέργεια, ωραία επιδερμίδα, κοφτερό μυαλό, καλύτερη διάθεση, λιγότερες ασθένειες, καλύτερη πέψη και διαχείριση του βάρους μας.
Ας ορίσουμε λοιπόν την ορθή διατροφή αποδίδοντας τα (+) θετική επίδραση και τα ( –) αρνητική επίδραση των τροφών και του νερού σε διάφορους τομείς όπως βλέπετε στον πίνακα που ακολουθεί :

Νευρική ανορεξία: ο σπουδαίος ρόλος της διατροφής στην λύση της.

Η Νευρική ανορεξία είναι μια πολύ σοβαρή διαταραχή που ξεκινά συνήθως στην εφηβεία. Χαρακτηρίζεται από έντονο φόβο για επιπλέον κιλά στο σώμα, την συνεχή επιθυμία για απώλεια βάρους, την διαταραγμένη αίσθηση της εικόνας του σώματος και αμηνόρροια.

e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει