Διαταραχές διάθεσης

Διατροφική βοήθεια για την Κατάθλιψη

Έρευνες σχετικά με διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνηση της κατάθληψης.

ΕΡΕΥΝΑ 1:EPA, DHA, Ωμεγα 3 λιπαρά οξέα και ψάρια μειώνουν την εμφάνιση της Κατάθλιψης σε έφηβους.Μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 στην έγκριτη Journal Pediatrics έδειξε έφηβοι και κυρίως αγόρια που κατανάλωναν αυξημένες ποσότητες σε ΕΡΑ, DHA πρόδρομες ουσίες των Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στα ψάρια όπως τόνος, σολομός, μικρά ψάρια με τα κόκκαλά τους, σαρδέλα, κολιός, ρέγγα, χέλι, πέστροφα είχαν μειωμένη εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων .

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

IFM Video for the core of Functional Medicine (Αμερική)

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει