• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Οι Ορμόνες μας

Ορμόνες σε ισορροπία

Οι δικές σας ορμόνες είναι;

Όταν οι ορμόνες μας δεν είναι σε ισορροπία μπορεί να δημιουργηθεί χάος στην ζωή μας. Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για να διατηρούν την ισορροπία του οργανισμού μας κι αν απορρυθμιστεί η παραγωγή ακόμη και σε μια από αυτές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, τα οιστρογόνα η θηλυκή γενετήσια ορμόνη βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα σε πολλές γυναίκες ακόμη και σε άντρες προκαλώντας την κατάσταση που ονομάζεται Κυριαρχία των οιστρογόνων.

Θυρεοειδής ορμόνες & διατροφή σε εικόνες!

Ο θυρεοειδής αδένας… οι ορμόνες μας… όλη μας η ζωή. Μέσα σε όλα αυτά έχει θέση κι η διατροφή! Δείτε πως.Η υπόφυση στην κυριολεξία ο επί-κεφαλής ή ενορχηστρωτής αδένας εκκρίνοντας ορμόνες δίνει εντολές λειτουργίας σε όλους τους αδένες όπως θυρεοειδή, επινεφρίδια,  όρχεις, ωοθήκες, μαστικούς αδένες, μύες και οστά.

Γυναικεία θέματα και όχι μόνον

Ο φυσιολογικός μηνιαίος κύκλος.

Ο γυναικείος κύκλος της έμμηνου ρύσεως είναι πραγματικό θαύμα της φύσης. Στα 13 κιόλας τα περισσότερα κορίτσια έχουν ξεκινήσει το ταξίδι της γονιμότητας με ή χωρίς δυσκολίες. Η υπόφυση ο αδένας μας στχεδόν στο κέντρο του εγκέφαλου ξεκινά να  παράγει ορμόνες για να ξυπνήσει τις ωοθήκες που με την σειρά τους παράγουν οιστρογόνα και προγεστερόνη οι απαραίτητες ορμόνες για την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του γυναικείου φύλου.Όταν λοιπόν όλα βαίνουν καλώς  τα οιστρογόνα δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις κατά την διάρκεια του κύκλου.

e-Books

Σεμινάρια Workshops

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει